You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.

Mesterkeverék adagoló

ColorSave 1000F Gravimetrikus csigás adagoló

Tudja Ön mennyi mesterkeveréket, ill. egyéb granulátum formájú adalék anyagot, pl. csúsztatót, használnak fröccsöntő, ill. extrúder gépei?
Hozzáfér ezekhez az adatokhoz a termelés során bármikor?
Gondot okoz a többlet felhasználás és nem tudja hová tűnt a többlet?

Ezekre a kérdésekre azonnal választ kap a ColorSave 1000F gravimetrikus csigás adagoló vezérlőjének kijelzőjén.

A műanyag termékek árában igen jelentős hányadot képez a felhasznált színező anyag mennyisége. Ezért nem mindegy, hogy milyen %-ban keverjük hozzá az alapanyaghoz.

Fontos tudni, hogy mi a megrendelő elsődleges igénye: egy adott mesterkeverék mennyiség beadagolása, vagy a termék színe. Amennyiben ragaszkodik az adott mennyiséghez annak az lehet az oka, hogy nem bízik az adagoló berendezés állandóságában. Ez a jelenség minden bizonnyal többletfelhasználással és ennek egyenes következményeként, többletköltséggel jár.

Ugyan azt a színárnyalatot kapjuk akkor is, ha a beadagolt mennyiség ± 10-20%.

A mesterkeverék adagolásának techológiája a termék alapanyagától függ. Lehetséges módok:

  • konténeres bekeverés
  • volumetrikus adagolás
  • gravimetrikus adagolás

A konténeres bekeverés alkalmával a szinezőanyagot egy adott recept alapján hozzákeverjük az új anyaghoz és így együtt juttatjuk el a fröccsgép, vagy az extruder garatjába. Ez a megoldás igen egyszerű, de takarékosnak egyáltalán nem mondható, hiszen igen sok munkával jár egy adott színárnyalat létrehozása, szinte kivitelezhetetlen a mennyiség min. növelése, ill. csökkentése. Biztos ami biztos alapon inkább többet adunk a keverékhez, mint kevesebbet. A volumetrikus adagolás már egy fokkal takarékosabb megoldás, ezzel a technológiával már jobban szabályozható a hozzáadott mennyiség (pontossága 1%-on belül van), azonban amint nevéből is adódik, a mesterkeverék adagolása mennyiség-fajlagosan történik, azaz a mennyiség szabályzása a szállító csiga méretének és fordulatszámának növelésével, ill. csökkentésével történik.

A gravimetrikus adagolás a legpontosabb, hiszen a szinező anyag adagolása súlyfajlagosan történik, melynek pontossága 0,05%.

Amikor gravimetrikus adagolóról beszélünk, az emberek szinte kivétel nélkül az un. Batch Blender-re gondolnak, amikor is többféle anyagból, de min. 2 féléből (pl. natúr granulátum és mesterkeverék, esetleg darálék) egy adott recept alapján mérőeszköz segítségével bizonyos időközönként készítünk egy adagokat és azt töltjük be a fröccsöntő, vagy extrúder gépbe, természetesen automatikusan, emberi kéz érintése nélkül. Ezek a berendezések általában lassúak és túlméretezettek, igen nehéz velük folyamatosan kis adagokat készíteni és gyakran méretüknél fogva felszerelésük instabil és ennél fogva működésük pontossága megkérdőjelezhető.

Mindezeketől a fentiekben vázolt problémáktól mentesül az a gyártó, aki az egy fajta anyag, pl. mesterkeverék, vagy csúsztató, gravimetrikus adagolására alkalmas ColorSave készüléket alkalmazza. Ennek a készüléknek az üzemeltetése során mindössze a lövés összsúlyát és a kívánt mesterkeverék/csúsztató mennyiségét kell %-ban betáplálni, a többit a gép maga elvégzi: biztosítja a szükséges mennyiségű anyag előírt időn belüli beadagolását és közben folyamatosan tájékoztat bennünket az alábbiakról: termék összsúlya, a beadagolandó mesterkeverék elvárt mennyisége %-ban, a tényleges mennyiség %-ban, a lövések száma, a beadagolt összmennyiség súlya, a készülékben még benn lévő mesterkeverék súlya, töltési idő, csiga sebesség. A mesterkeverék utántöltését a beállított min. mennyiség elérésekor egy venturi felszívó automatikusan biztosítja, a max. mennyiség súlya szintén előre beállítható.

Anyaghiány esetén riaszt.

A ColorSave készülék a mesterkeverék mellett alkalmas darálék, vagy egyéb szemcsés anyag egyenkénti folyamatos gravimetrikus adagolására és szükség esetén (pl darálék adagolásakor) kiegészíthető a rendszer egy külön keverő egységgel. Ezen utóbbi alkalmas a proporcionális szelep alkalmazása esetén a beadagolt anyagok homogén összekeverésére is.

A folyamotos fejlesztés eredményeként a berendezés ma már mind a fröccsöntési, mind pedig az extrúder rechnológiában használható.

Az általános ismertetők és a műszaki leírások a termékek menüpont alatt találhatóak meg.

Az extruder technológiában alkalmazása 3 területen valósítható meg:

  1. alapanyag felhaszálás figyelése
  2. alapanyag felhasználás szabályozása
  3. alapanyag felhasználás és a húzó berendezés működésének összehangolt szabályozása

Reméljük a fentiek felkeltik érdeklődésüket és csatlakoznak a felhasználók egyre szélesebb köréhez, melynek eredményeként garantált a minőségi termékek gazdaságos előállítása.